22 Aralık 2009 Salı

türklere açık mektup

ülkede yaşayan tüm azınlıklar sizden rahatsız. insanları geriyorsunuz. ermeni aydınları susturup öldürüyorsunuz, kürtlere insan olmakla hakettikleri hiçbir hakkı tanımıyorsunuz, onları da susturmaya kapatmaya çalışıyorsunuz, siyaset haklarını ellerinden alıyorsunuz. habire partilerini yokederek ne saygı gösteriyorsunuz, ne de onlara tahammül edebiliyorsunuz. arapları türklere islamı getirdikleri gibi abuk sabuk hiçbir mantığa sığmayacak şekilde aşağılıyorsunuz, ülkenin cumhurbaşkanının ve bilumum akp kurmaylarının etnisitisini araştırıp onları kamuoyu önüne atıyor , kafatasçı bir milliyetçilik örneği sergiliyorsunuz.

aleviler sizler için potansiyel sosyal demokrat ( chp) oy tabanından başka bir şey ifade etmiyor. kürt alevileri , türk alevileri diye ayrımcılık yapıyorsunuz. dersimdekiler akıllı olsun akıllı güzergahı izliyorsunuz. gayrimüslümler de sizler için bir şey ifade etmiyor. onları bir küçük çocuğun eline tabanca verip öldürüyorsunuz. hristiyanların özgürce ibadet etmelerini, bu ülke hakkında fikir beyan etmelerini istemiyorsunuz. onlara türkiye'de yaşamalarından başka bir nimetleri olmadığı duygusunu aşılamaya çalışıyorsunuz.

emniyet teşkilatını fazla gülen cemaati mensubu barındırıyor diye diye horlarken, diğer bir kolluk kuvveti olan orduyu ereğinizin bir neferi olarak görüyorsunuz. asker öldüğünde şehit sayarken , polise dış kapının mandalı gözüyle bakıyorsunuz. yine ayrımcılık yapıyorsunuz. sizden olanlar ve olmayanlar şeklinde bir dünyanız var ve bunun içinden bir türlü çıkamıyorsunuz.

ve siz türkler artık;

artık türkiye'nin de değişmek zorunda olduğunu kabul etmek zorundasınız. yoksa hem aşağılık komplekslerinizle, hem de ilkel hayat fikirlerinizle dünyada yapayalnız kalıp, o bize muhtaç, biz şu kadar jeopolitik bir öneme sahibiz masallarıyla kendinizi kandırmaktan, yerinizde saymaktan ileri gidemeyeceksiniz.

en önemlisi mustafa kemal atatürk 1938 yılında vefat etti. o yıllarda doğanlar bile ölüyor artık. tamam liderinizdi, türkiye'yi o yarattı size göre. ama onu aşamayarak ona olan borcunuzu nasıl ödeyeceksiniz?

youtube'u kapatarak mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder