14 Kasım 2009 Cumartesi

bütün ilişkilerin aynı olduğu gerçeği

başlık eminim sakat oldu. hangi ilişki olduğu muğlak. ama hayvanlar ve bitkiler dünyası beni pek ilgilendirmediğinden bu elbetteki, kadın erkek ilişkisi.

son zamanlarda farkettiğim bir gerçek bu. benim gözlerimin gerçeği tabi. ( yazar burda öznelliğe vurgu yapmakta)

bir çok kız arkadaşıma bakarak farkettim bunu. kız biriyle çıkıyordu bi ara, mutlu mesut idi. heyecanlı idi ilk başlarda. sonra ilişki alevlendi de alevlendi. birbirleri için yapamayacakları şey yok noktasına geldi. birbiri ardına fedakarlıklar, aileye türlü yalanlar, aşk için her şeyi yapma safhası falan. baya da bi sürdü. sonra bizim osmanlının duraklama dönemi gibi bir sürece sürüklendi. daha sonra küçük kaynarca anlaşmasıyla gerileme sürecine girdi kapitülasyonlar bir türlü dindirilemedi ve en sonunda da dağıldı.

günlerce gözyaşı döküldü. kızı teselli etmek durumunda kaldığımız için erkek olana ben ver arkadaşlarım paso sövüp durduk. dedik bu kız kesin intihar falan eder. bu süre zarfında demet akalın'dan, yıldız tilbe'ye, gülşen'den kutsi'ye kadar her türlü ayrılık ve eski sevgliye nispet temalı şarkılar dinlenildi. ( arabesk arşivim hangi arkadaşım ayrılırsa sevgilisinden o vakit genişliyor yahu)

sonra kız kendi içinde türkiye cumhuriyeti devletini kurdu. önce tekke ve zaviyeleri kapattı, sonra kafasından türbanı çıkardı ve tekrar eski günlerine dönmek için demir aldı zamandan. ( yazar burda illa yahya kemal abisine selam çakacak)

birini buldu sonra. onla hayata tekrar döndüm dedi. yine ilk başlardaki gibi bir heyecan haiz oldu kıza. ilk önce eller tutuldu, sonra dudaklar birleşti. sonrası aynı işte. kişiler farklı, yüzler farklı ama alınan hediyeler, sevgileri gösterme biçimleri, yaşanılan şeyler hep aynı.

ortalama bir türkün kadın erkek ilişkisi hep aynı.

kız sonra ondan da ayrıldı. bir türlü kendine gelemedi. ne öldü ne yaşadı. ama kız olduğu için gurur duydu kendiyle, sanki bunu kendi istemiş gibi.

tıpkı türkiye gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder