25 Mart 2010 Perşembe

the tudors


2010'a henüz girdiğimiz zamanlarda günde 5 bölüm izleyerek 3 sezonunu izlediğim bir tarih dizisi. yer: ingiltere. zaman: viii henry dönemi 14 yüzyıl ortaları.


tarih denen gereksizliği neden bu kadar çok sevdiğimi anlayabilmiş değilim. olan olmuş biten bitmiş. izliyorsun, okuyorsun. ne olmuş ne bitmiş diye merak ederekten.. ama her şey bitmiş esasında. üstelik o lanet tarhi sana o zamanları kafanda kurmanı da zorluyor. hayal falan ediyorsun, bazen kendini oralara götürüyorsun filan. tamamen bir beyhudelik. ama seviyoruz işte.

sayısal derslerden nefret etmemden ötürüdür zaten bu tarihti, coğrafyaydı, sosyal bilimlerdi gibi şeylere merak salmam. neyse çok uzattık..

dizi belirttiğimiz üzre ingiltere'nin en acayip dönemini ele alıyor. tudors hanedanlığını ve dolayısıyla sekizinci henry dönemini. bu henry denen amcamız, sekskolik, paranoyak ve git-gel'ler ile dolu bi insan özünde. kendisine erkek çocuk veremeyen kraliçeden ayrılmak ister, kilise izin vermez o da anglikan kilisesini kurarak anne boleyn ile evlenir ve olaylar gelişir.

sarıyor vallahi. erotik sahneler on numara. çekimler irlanda'da. jonathan rhys meyers harika bir orospu çocuğu ve 4.sezon başladı. şimdilik bu kadar abicim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder