2 Kasım 2009 Pazartesi

Million Dollar Baby


2004 yapımı bir clint eastwood filmi. hemen hemen herkesin izlediği filmlerinden bir tanesi. malumunuz üzre, en iyi yönetmen, en iyi film, en iyi yardımcı erkek oyuncu, en iyi kadın oyuncu oscarlarını almıştı. unforgiven'dan sonra morgan freeman ile tekrar bir araya gelmişti clint easwood ve yine ödüllendirildiler. bu ikisinin arasında keskin bir bağ olduğu su götürmez.

en dikkat çekici performans ise hilary swank'indi bence. butch bir görünüme sahip olması başrolü kapmasında ve müthiş oynamasında elbette büyük bir etken. zaten en iyi kadın oyuncu ödülünü de akademidekiler görmezden gelemedi.

film ise, yine müthiş clint eastwood işi. bayılıyorum , kendisinin ince ince kurguladığı dramlara. bir dram filminde olması gereken her şeyi ustalıkla işlemiş. kendisinin en büyük özelliği ise yarattığı yardımcı yahut karakter rolleridir. million dollar baby'nin de başarısının en önemli yanlarından bu yönüyle beraber , senaryosu.

clint'in dehası ise, sıradan, klişe bir dramı mükemmel derecede işleyerek, anlatmasıdır. sonuçta sinema dediğimiz şey , anlatı sanatı değil midir?

filmin sinopsisini okusanız belki izlemezsiniz. ama clint eastwood çekiyorsa işte o zaman işler değişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder