30 Ekim 2009 Cuma

mad men 3. sezon


3. sezon başlayalı baya oldu. hatta amerika'da 11. bölüme kadar geldi ki ilk iki sezon 13 bölüm sürmüştü. bunun da o sayıyı aşacağını sanmıyorum. lakin 4.bölümde tıkandık. e2'den takip etmek zorunda kalmış durumdayız zira altyazılarda bir problem var türkiye'de torrent'e düşmüyor bi türlü. e2'de ilk üç bölümü 5 haftaya yayınca işin şirazesi kaçtı gibi. altyazıların diğer diziler gibi seri halde olmamasının sebebini dizinin türkiye'de pek anlaşılamadığına yormak gerekiyor. türk insanları prison break, lost, breaking bad, heroes gibi fantastik ve aksiyonvari şeylere daha fazla alaka gösteriyor çünkü. mad men ağır ağır geldi onlara. yavaş anlatımı. amerikan sosyal siyasal hayatını özet geçişi, retro havası ve reklam dünyasının doğuşunu ,bugünlere gelişini işliyor dizi malumunuzsa eğer. bu da pek algılara hitap etmiyor nedense bizim gibi ülkelerde.

her ağzını açtğında kapitalizme ve amerika'ya söven zihniyetin onu anlamak için ne kadar çaba gösterdiğini gözler önüne seriyor bu gözlem. pavlov'un köpeğinden farksız.

neyse. dizinin 2.sezonu müthiş bir finalle bitmişti. uzunca bir süre bekledik ne olacağına dair. yeni sezon başladı kaldığı yerden. bu dizinin en sevdiğim yanı da aksiyon ve gerginlik vaad etmeden izleyenini gerginleştirmesi ve heyecanlandırması. 3.sezon da aynen böyle başladı. umarım altyazı problemi çözülür ve seri halde izleriz. haftadan haftaya izlemek bize göre değil yahu.

o değilde şimdiden don draper bir efsane olacak gibi gözüküyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder